Broodje hete kip
Voor circa 2 personen

Ingrediënten
- 175 gram gesneden kippendij
- peper en zout
- olie of bak boter
- Julienne gesneden paprika en halve uien ringen
- Sambal Baksi
- broodje naar eigen keuze
Voorbereiding
Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.
Bak de kip rustig in wat olie of bak boter.
Als de kip wat begint te garen doe er dan de gesneden paprika en ui bij en bak dit mee.
Als alles lekker gebakken is doe er dan de Sambal Baksi bij en meng dit er doorheen.
Doe het op een broodje naar keuze.
Smakelijk eten!
Bekijk ook deze recepten
Broodje hete kip
Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.
Bak de kip rustig in wat olie of bak boter.
Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.
Pikante Jordanese gehaktballetjes
Meng het gehakt, garnalen, zout, peper, nootmuskaat, paneermeel en ei door elkaar en draai daar balletjes van zo groot als een bitterbal.
Bak de balletjes op een laag vuur tot ze gaar zijn.
Tosti Royale
Neem twee sneetjes brood ( mag elk soort brood zijn ).
Smeer die in met sambal Baksi
Doe op elke snee 1 plak kaas .
Daar tussen 1 plak ham.
Doe de tosti in het tosti apparaat.
Wist u dat Sambal Baksi al jarenlang favoriet is in Noord-Holland?
Sambal Baksi is bedacht door de Amsterdamse culinaire legende: Peter Bak, bij vrienden en familie beter bekend als Peter Baksi. Het gedurfde recept bevat onder andere verse appels en ui, wat zorgt voor een smaakexplosie van pittig, zoet en hartig. Hierdoor is Sambal Baksi erg goed te combineren met eigenlijk alles wat hartig is. Van een broodje pittige kip, tot een Indische rijsttafel, van een borrel-gehaktballetje tot barbecue.