Pikante Jordanese gehaktballetjes
Voor 4 personen

Ingrediënten
- 500 gr half om half gehakt
- 100 gr Hollandse garnalen
- zout
- peper
- nootmuskaat of gemalen foelie ( snufje)
- paneermeel 6 eetlepels
1 ei - halve gesnipperde ui en 2 eetlepels gehakte bladselderij
- Sambal Baksi
- Koksroom
Voorbereiding
Meng het gehakt, garnalen, zout, peper, nootmuskaat, paneermeel en ei door elkaar en draai daar balletjes van zo groot als een bitterbal.
Bak de balletjes op een laag vuur tot ze gaar zijn.
Neem ze uit de pan en bak in de boter wat gesnipperde ui. Bak dit tot de uitjes glazig zijn.
Voeg dan twee eetlepels Sambal Baksi toe en een scheut koks room.
Roer dit door elkaar en meng hier voorzichtig de balletjes door.
Variatie vega
Je kan natuurlijk ieder soort gehakt hier voor gebruiken bijvoorbeeld vega balletjes.
Geef zes balletjes per portie.
Smakelijk
Bekijk ook deze recepten
Broodje hete kip
Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.
Bak de kip rustig in wat olie of bak boter.
Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.
Pikante Jordanese gehaktballetjes
Meng de gehak, garnalen, zout, peper, nootmuskaat, paneermeel en ei door elkaar en draai daar balletjes van zo groot als een bitterbal.
Bak de balletjes op een laag vuur tot ze gaar zijn.
Tosti Royale
Neem twee sneetjes brood ( mag elk soort brood zijn ).
Smeer die in met sambal Baksi
Doe op elke snee 1 plak kaas .
Daar tussen 1 plak ham.
Doe de tosti in het tosti apparaat.
Wist u dat Sambal Baksi al jarenlang favoriet is in Noord-Holland?
Sambal Baksi is bedacht door de Amsterdamse culinaire legende: Peter Bak, bij vrienden en familie beter bekend als Peter Baksi. Het gedurfde recept bevat onder andere verse appels en ui, wat zorgt voor een smaakexplosie van pittig, zoet en hartig. Hierdoor is Sambal Baksi erg goed te combineren met eigenlijk alles wat hartig is. Van een broodje pittige kip, tot een Indische rijsttafel, van een borrel-gehaktballetje tot barbecue.