Spicy Tuna

3-4 bagels/broodjes

Ingrediënten

  • 1 blikje MSC Tonijn in water (160 g)
  • 2 eetlepels goede mayonaise (ca 40g)
  • 2 eetlepels Sambal Baksi of Brand in Mokum (ca 40g)
  • 2 eetlepels kappertjesvocht
  • Botersla
  • Tomaat
  • Gebakken uitjes
  • Peper

Voorbereiding

  1. Knijp al het water uit de tonijn en doe in een kom.
  2. Voeg de mayonaise, Sambal Baksi, kappertjesvocht en een snufje peper toe en meng goed.
  3. Bak de bagels of broodjes af en snij open.
  4. Doe sla en tomaat erop, een goede bol Spicy Tuna en bestrooi met wat gebakken uitjes.

    En dan … eet smakelijk!

Bekijk ook deze recepten

Broodje hete kip

Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.
Bak de kip rustig in wat olie of bak boter.
Neem de gesneden kippendij en doe daar wat peper en zout op.

Pikante Jordanese gehaktballetjes

Meng het gehakt, garnalen, zout, peper, nootmuskaat, paneermeel en ei door elkaar en draai daar balletjes van zo groot als een bitterbal.
Bak de balletjes op een laag vuur tot ze gaar zijn.

Tosti Royale

Neem twee sneetjes brood ( mag elk soort brood zijn ).
Smeer die in met sambal Baksi
Doe op elke snee 1 plak kaas .
Daar tussen 1 plak ham.
Doe de tosti in het tosti apparaat.

Wist u dat Sambal Baksi al jarenlang favoriet is in Noord-Holland?

Sambal Baksi is bedacht door de Amsterdamse culinaire legende: Peter Bak, bij vrienden en familie beter bekend als Peter Baksi. Het gedurfde recept bevat onder andere verse appels en ui, wat zorgt voor een smaakexplosie van pittig, zoet en hartig. Hierdoor is Sambal Baksi erg goed te combineren met eigenlijk alles wat hartig is. Van een broodje pittige kip, tot een Indische rijsttafel, van een borrel-gehaktballetje tot barbecue.

0
gepassioneerde professionals
0
verkochte sambal producten
0
gepassioneerde professionals
0
verkochte sambal producten

Sambal Baksi is ook te verkrijgen bij

Nieuwe Hemweg